21 באוגוסט 2015

לעשות כביסה זה קל-רק 7 שעות וסיימנו....


11.2 קמנו בבוקר מוקדם,ניתקנו את המורינג ויצאנו מחוץ למפרץ לעגינה,הורדנו עוגן שתפס מיד והעברנו יום שלם על עוגן...לארוחת ערב 2 סטיקים T-BONE על המנגל + תפוחי אדמה בצל ושום בנייר כסף.

12.2 ערב קודם לכן הכנו את הסירה פרפקט להפלגה,קמנו מוקדם בבוקר ,הרמנו עוגן ויצאנו לכיוון key largo  הפלגנו כ-7 שעות -הפלגה נעימה מאוד,שילוב של מנוע ומפרשים(רוח הייתה  45 מעלות על החרטום בעוצמה של 17 קשר)מטרת המנוע העיקרית הייתה טעינת חשמל פלוס ייצור מי שתייה.
הגענו ל-קי לרגו ונעמדנו על עוגן מול אי קטן שנקרא קי רודריגז. העוגן לא נתפס בפעם הראשונה,נאלצנו לשנות טכניקת הטלה והפעם העוגן תפס מעולה.
מרחק הפלגה כ-47 מייל
לארוחת ערב-פסטה קונכיות ברוטב אדום

13.2- היום החלטנו שצריך לעשות -כביסה,תדלוק וקניות-הופ הדינגי הושקה למים והורכב עליה ציוד מלא,יצאנו לעבר תושבי כדור הארץ רק בשביל להעביר 7 שעות!!! על כביסה....זו לא טעות-כל דבר שצריך לעשות ביבשה כשאתה על מורינג או עוגן לוקח פי 4 זמן....אז נגמר היום והספקנו לעשות כביסה חלקית(נשאר עוד לתלות לייבוש נוסף על הרלינג), בדרך חזור עם הדינגי הים והרוח עשו לנו קצת שמח ורטוב...משום מה בלילה צנחו הטמפרטורות והיה מאוד קר-אנחנו לא ערוכים לקור כזה!
לארוחת ערב-פסטה קונכיות ברוטב אדום

14.2 קמנו לבוקר קר מאוד והוחלט להעביר יום בסירה,אבל ב-1100 הקור הוחלף בקרני שמש נעימות ,אז החלטתי לנסוע למלא ג'ריקנים של סולר-איזו טעות! זו הייתה משימת ריאליטי לכל דבר-לא אפרט יותר מידי אבל 3 ג'ריקנים של 24 ליטר כל אחד,כאשר אחד מהם מטפטף ,למשוך על עגלת שני גלגלים רעועה במרחק של 2 ק"מ...כל מה שתשלימו בדימיון-תוסיפו עוד קצת....והנה נגמר היום.
ארוחת ערב-כריכי פסטרמה

15.2 התעוררנו בידיעה שסערה מתקרבת ואנחנו הולכים להיות לכודים כ-5 עד 7 ימים על הסירה,מצד שני קמנו ליום יפה שאמור להחזיק עד הערב,בהחלטה מהירה יצאנו לים-הפעם ממש לא מוכנים ליציאה.
לקח לנו כחצי שעה(זמן סביר) להרים דינגי,עוגן ולצאת ואת שאר ההכנות עשינו תוך כדי הפלגה, זו הייתה החלטה מצויינת,הגענו למיאמי בזמן סביר לפני החושך שהספיק לנו למצוא מקום להוריד עוגן לימי הסערה הבאים,ההפלגה עצמה הייתה נעימה מאוד וכיפית וארכה כ-7 שעות,כאשר פה במיאמי הנסיעה בדינגי לחוף אינה ארוכה מידי ואורכת רק כ-10 דקות, ובחוף יש הכל,קניות,דלק,מסעדות,חנויות ציוד על סוגיו....בקיצור שיפרנו מיקום וגם צמצמנו מרחק צפונה לקראת החצייה המתוכננת לבהאמס.....
מרחק הפלגה כ-45 מייל
ארוחת ערב-נשנושים.

16.2 ירדנו עם הדינגי לחוף ונסענו במונית ל-publix הקרוב(השופרסל האמריקאי) עשינו קנייה קטנה ב-320 דולר,בנוסף התחדשנו במדפסת קטנה(מדפיסה מהסמארטפון ומהלפטוף בוויפי-חשוב בשביל מקומות שאין מכונת צילום ואז נשרף חצי יום על לצלם מסמך) ,חזרנו במונית,העמסנו את הדינגי בקניות ויצאנו לעבר הסירה-מה שכן בינתיים הים עלה והרוח מנשבת-מצאנו עצמנו נלחמים בגלי ענק- של 80 ס"מ!!! זה נשמע מצחיק וזה אכן כך , אבל נסיעה בדינגי קטנטונת מול גלים של 80 ס"מ ,זה אכן גלי ענק. הגענו כעבור 30 דקות,רטובים אך מאושרים לסירה ופרקנו את הקניות.
לארוחת ערב- 2 סטיקים ניו יורק סטריפ מטוגנים(נגמר הגאז במנגל) פלוס סלט סוף!

17.2 היום ממלאים מיכל דלק עד הסוף פלוס ג'ריקנים-נסענו על הבוקר וסיימנו יחסית מהר 2 סבבי תדלוק,לאחר מכן יצאנו לטיול רגלי במיאמי שכלל הצטיידות בציוד דיג להפלגה,2 בקבוקי גרנטס הגרסא המוגדלת מעט חטיפים וכמובן תקענו צהריים במסעדת פועלים מקומית של בשר ברוטב, אורז לבן ובננת פלנטיין מטוגנת.
לארוחת ערב-שוקיים עוף ותפוחי אדמה בתנור +סלט סוף!